Dobro došli, još bolje Vas našla!

Došli ste na moj blog koji je i dalje još na samom početku, te se nemojte čuditi učestalim promjenama. Ipak zahvalna sam Vam na posjetama i komentarima zato što mi puno znači kada aktivno sudjelujete u nekim mojim pokušajima, komentarima, kritikama.
Ako me slučajno nema neko vrijeme, ne brinite, ubijam se rekreacijom i čekam inspiraciju.
Želim Vam svako dobro!!!!

Pretraži ovaj blog

nedjelja, 2. prosinca 2012.

Advent 2012. godine i pripreme za Božić

I prije adventa započela sam sa radovima namjenjenim za poklone, rođendana, Božića. Iako u velikoj strci sa vremenom, u zadnje vrijeme ne znam ni kada je sve to vrijeme prošlo da sam danas već postavila nove adventske vijenčiće.

Školske ploče naručene za poklone na žalost nisam slikala i već su otišle, ali posebni poklon izrađen za rođendan po želji Stele su Mace na platnu.



Za Stelu sam posebno još napravila i macu vješalicu




Stela je horoskopski strijelac, pa evo i jednog anđela za Sretan rođendan!!!!!

                                                                             
Anđeo srce za rođendan!!!!


A onda sam se bacila  na izradu Adventskih vjenaca. Ove godine evo nešto natur, skoro sve prirodno, cimet, začini za medenjake, kim, klinčići............ 


Ovaj narančanstveni je pravljen, postavljen u predsoblju, a budući da je ugodnog mirisa bakinih kolačića, postao je jedna ugodna dobrodošlica gostima koji navrate.!!!!


Ovaj vinsko crveni rađen je uz veliku pomoć moga supruga Drage koji je postavio, napravio i pripremio drveni stalak za svijeće. Ma sve je bolji majstor i dizajner.!!!!! :)   To je za sada to, u pripremi su svijećnjaci, kugle i sve pripreme za bor, a do tada sretne pripreme za Sretne Blagdane! 












srijeda, 31. listopada 2012.

Hallowen home party

 HALLOWEN HOME PARTY:):):):)
 
Za Hallowen home party Mo i ja smo krenule još par dana prije. Prvo smo nabavile bundeve, smislile i nacrtale što smo htjele i onda u pomoć zvale našeg meštra Dragu Zelića. Evo kako je to kod nas izgledalo!

 













Pa kada se već to sve tako kod nas zahuktalo, odlučile smo napraviti slanu pitu od bundeve i muffine od bundeve naravno. 
Najteži dio je bilo izdubiti i očistiti bundevu ali ovu butter nut. Monika je dala ovdje veliki doprinos



 Za slanu pitu bunedva se pirja sa sitno nasjeckani crveni luk, a za muffine bundeva se kuha u vodi samo toliko da ga prekrije. Pirjanje i kuhanje traje dok sva voda ne ishlapi.

Kad voda ishlapi za slanu pitu se dodaje feta sir, na manje komadiće i jedno razmućeno jaje, malo peršina

 Za muffine se ispasira skuhana bundeva i miješaju se mokri sastojci, rastopljeni maslac, razmučeno jaje s prstohvat sli, pire od bundeve, sok od jednog limuna i koricu.


U suhe sastojke ide brašno, prašak za pecivo, šećer, cimet, klinčić, vanili šećer 










Sjedinjeni sastojci i sve u kalup pa na pečenje.



 
 Za slanu pitu pravi se prhko tjesto i peči u rerni. 

Evo gotovo je.


 A evo i muffina












I gotove bundeve by Zelić!





subota, 13. listopada 2012.

ME&MYSELF: Nešto završeno

ME&MYSELF: Nešto završeno: Kod kuće sam, radne dane provodim uglavnom kod liječnika. Ništa ozbiljno samo se sve nakupilo, odlazak za naočale, redovni pregledi itd.......

Nešto završeno

Kod kuće sam, radne dane provodim uglavnom kod liječnika. Ništa ozbiljno samo se sve nakupilo, odlazak za naočale, redovni pregledi itd....., ali zato vrijeme poslije podne koristim za završetak nećega već davno započetog. 

Mami sam obećala školsku ploču NE ZABORAVI me!!!! Budući da će je postaviti na vrata kuhinje, izabrala sam kuhinjski dizajn. 


A onda konji u trku i konji na tamnoj podlozi!!!!


Ne znam koliko je ovo uspješno, ali isprobavala sam country paiting. 
Malo nostalgije, četiri generacije ženica iz moje porodice u srcu!!!!
I na kraju more :) :):):):):)
Toliko do novih ideja!!!!! Pozdrav !

ME&MYSELF: Obućena studenska stolica

ME&MYSELF: Obućena studenska stolica: Sjećate li se tvrdih školskih stolica. Uvijek ne udobne i dobro pamtim da sam ipak jedan put u srednjoj školi u mojoj zadnjoj klupi zaspala ...

Obućena studenska stolica

Sjećate li se tvrdih školskih stolica. Uvijek ne udobne i dobro pamtim da sam ipak jedan put u srednjoj školi u mojoj zadnjoj klupi zaspala na satu Njemačkog jezika. I to još kod svog razrednika, moja cimerica se nije uspijela snaći i na vrijeme me probuditi, to je uradio moj razrednik i jedinica iz predmeta dok još nisam ni trepnula. Ali stolica je bila zbilja tvrda. Takvu jednu stolicu sam imala dugo u podrumu, a jedna daktilografska stolica sa točkićima je bila pokraj nje u dosta lošem stanju. Naš kućni sulejman se dosjetio i od dvije loše (dva loša , ha, ha, ha, kako ide nekoga su koknuli ), napravio jednu dobru stolicu.
Evo i kako!

To upravo izgleda ovako!!!!!





Onda smo zaljepili što širu traku čička s jedne strane. Univerzalnim ljepilom za sve, drvo, tekstil .......






















Probali smo čičak još pričvrstiti heftericom, ali bez uspjeha, pa je naš majstor sve to ZAKUCAO!!!



Za to vrijeme, sa istim ljepilom dijelove trake čička sam ljepila na jastuke, pa ih onda još učvršćivala šivanjem. Mogu Vam otkriti, vrlo krvav posao, nekoliko puta sam iglu zabila ravno ispod nokta i to je curila krv na sve strane, pa sam na kraju se koristila i sa klještima jer nisam mogla probijati materijale. 
Nisam mogla vjerovati dobila sam upalu jagodica prstiju desne ruke. 

 
 






A onda........je došao najteži dio. Dok sam ja to izmjerila, pa iskrojila (bagatov tečaj pohađala nikada do kraja, toliki talent), pa mi je krepucnila moja mašina (sjedila sam za mašinom, šila sam, pitali me oficiri čija sam, ja sam seka iz Osijeka, trgovačka kći) i bagatica Ruža (otpjevala), kod majstora na jedno desetak dana. Još majstor nije otkrio što sam joj uradila. Pravi talent.
No, na sreću, moja Valida (majka Veronika), posudila mi je svoju, pa sam šila, šila, šila, šila, zašivala i EVO JE!!!!! 

 



GOTOVA I DALJE TVRDA!!! 

Žestoko se nadam da moj student neće moći zaspati na toj stolici!!!! 
Neki unutarnji glas mi govori SAMO SE TI NADAJ!!!!!!!






nedjelja, 23. rujna 2012.

ME&MYSELF: Početak jeseni

ME&MYSELF: Početak jeseni: Početak jeseni dočekala sam u svojoj novoj radionici koju je sredio, uredio i pospremio moj suprug. U tom carstvu mira i tišine provela sam...

subota, 1. rujna 2012.

Make over Monikinog studenskog raja

Make over Monikine sobe 

poslije free over

 Poslije mojih već sad prošlih slobodnih dana, a povratkom kući poslije pređenih 1189 km lutanja sa mojom kćerkom i Hondom, angažirala sam poznatog majstora za make over sobe moje kći Monike. 

Evo slavnog, spretnog i poznatog majstora, barem meni!!!! 

Zelić company!

 Po priloženoj slici vidite da je moj husband procvjetao otkad je mene oženio i otkad je i dalje na čeki svoje mirovine. Nikad bolje nije izgledao. Bravo majstore!

Moniku smo iselili u kuhinju, gdje nam je bila i pomoćna radionica.

Ovako je izgledala Monikina soba.







Dok je majstor šmirglo i pripremao zidove, ja sam sređivala ogledalo. Malo šmirglanja laka za raspucavanje, akrilna boja i preko sheme malo frozen gela.




Monikinim novčanim doprinosom kupili smo i tapete, pejzažne, vodootporne tj. mogu se brisati vlažnom krpom, dosta debele, lako za zaljepiti, ali 10 metara košta 200 Kn
Tapete su vintage stil novinskog papira The Times. 
Bilo je tu još puno tople vode sa moje strane, siva boja u doljnjem dijelu zbog Maksa koji se zna počohati po zidu, normalno opet boja koja se može brisati i prati i opet više love, pa stiroporne lajsne koje sam posebno bojala u crvenu akrilnu boju (mješano sa crnim da bih dobila rubin nijansu), vrata bojana u istoj crvenoj boji, police i nosači bojani i lakirani akrilnim bojama, pa rolo zavjese u sličnoj nijansi bijele boje kao soba (nije čisto bijela, zaprljana bijela oker tonerom, da ne bi bilo sterlino), pa onda kad smo zbilja ostali bez love i bez novog laminata, kompromisno kupili tepih. Make over trajao je pet dana s time da je majstor radio od jutra do sutra, a obroke jeo samo kad je već bila frka i to na nekom malom pokretnom stoliću, češće na koljenima!

I EVO JE!




 Monikina Afrika, Egipat i ostali orjentalni radovi (salvetnom tehnikom), opet su našli mjesto i u novom okruženju Monikine sobe.
 Zaboravila sam, radovima se pridružio i naš dobar ratni drug električar Vrba koji je sređivao struju za TV i popravljao utičnice. Hvala ti Vrba pravi si lega.
 Na vrata sam stavila i mali gipsani odljevak okvira koji je rađen kod normalno Jasminke na besplatnoj prezentaciji za članove udruge Škare i kist!!!!!

Bilo je vruče, boje su se sušile svjetlosnom brzinom, majstor je pio radler sa limunom iz frižidera i to Panov dok je bio na akciji sniženja.  Dobra vijest majstor je živ i zdrav, nastavlja sam bojati kuhinju i špajze, ja na žalost krenula na autobus Osijek via Požega, sreća samo je 32 u hladovini.
Za takvu malu sobu trošak nije bio mali ali vjerujte isplatilo se, soba je svijetlija, prozračnija i nekako pravo studenska, samo još fali strudent za stolom KOJI UČI!!!